22 Kasım 2011 Salı

KASIM’DA SERGİLER’DE NELER VAR?

İstanbul yazı ve sonbaharı müzik ve filmlerle geçiriyorsa kuşkusuz sergilerde kışa girdiğimiz şu günlerde en çok yapılan aktiviteler. Müzesi ve galerisi bol şehir İstanbul, Kasım ayında birbirinden farklı sergilere ev sahipliği yapıyor.

İstanbul’n dev sergisi Bienal’in ardından Pera Müzesi’ne gitmenizi tavsiye ederim. Osman Hamdi Bey ve Amerikalılar sergisiyle arkeoloji ve tarihin buluşmasına yakından tanıklık edebilirsiniz. Tarihimizin ilk arkeolog ve müze müdürü olan Osman Hamdi Bey, Amerikalı fotoğrafçı ve ressamlarla yaptığı çalışmaları şahane tuval ve fotoğraflarla anlatıyor. Sergide ayrıca yapmış olduğu kazı çalışmalarından örneklerde mevcut. Pera müzesinde bir diğer sergi, Sıretin Sureti sergisi. Eserler bienal ile yakınlık gösteriyor. Portlerin bir çoğunun adı isimsiz. Var oluş ve yok oluş, sabitlik ve değişimin üzerinden sürrealist ve kübizm sanatının yoğun olduğu sergiyi görmenizde fayda var.

Kasım ayının önemli etkinliklerinden biri, Salt Beyoğlu’nda devam eden “İstanbullaşmak” sergisi. 31 Aralık’a kadar açık olan sergide İstanbul’a değişik ve daha önce bakılmamış açıdan bakmak isteyenlerin görmesi gereken bir çalışma. İstanbul Modern’de uzun süredir devam eden Yeni yapıtlar yeni ufuklar sergisi de genç sanatçıların önemli çalışmalarından oluşuyor.

İş Sanat’ta 17 Aralık’a kadar bir başka sergi, Emre Eyüboğlu sergisi de görülmesi gerekenlerden. Genç kuşak ressamlarından Canan Gediz’in son dönem işlerini “Gelecek Program” adlı sergisini Rampa İstanbul’da ziyaret edebilirsiniz.
İstanbul 24- 27 Kasım tarihleri arasında farklı bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor.Lütfi Kırda’da düzenlenecek olan sergide Türkiye’den ve dünyadan 550 sanatçıya ait 3.000 çağdaş eseri sergilenecek. Kasım sergiler açısından da dolu bir ay. Ajandanıza not edip gezip görmekte fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder